torstai 2. tammikuuta 2014

SYDNEY

Sunnuntaina jätettiin meidän rakas hostelli, helteinen Sunshine Coast ja Cotton Treen perhe ja suunnattiin Brisbanen lentokentälle, josta lennettiin uudenvuoden viettoon Sydneyyn. Sattumalta myös meidän saksalainen kaveri Nadine oli bookannut saman lennon, joten saatiin matkaseuraa koko päiväksi. 

Sain pari päivää myöhässä parhaan joululahjan tälle vuodelle, kun ihanat Ulla ja Anita laskeutuivat Sydneyn kentälle pari tuntia meidän jälkeen viettämään kaksi viikkoa Australian lämmössä <3 Tosin lämpö oli ilmastoidulla lentokentällä kaukana, ja saatiin pitkästä aikaa vetää pitkät housut ja neuleet päälle tyttöjä odotellessa, eikä ulkonakaan odottanut 22 asteen lämpötila tuntunut lämpimältä aamun 37 asteen jälkeen..
Otettiin ensimmäiseksi yöksi hotelli Kensingtonista, ja oli ihana päästä majoittumaan yhdeksi yöksi kunnon hotellihuoneeseen, jossa oli suihku ja vessa vain meille. Ja saatiin tu Aamupäivällä lähdettiin seikkailemaan lähiseudulle ja hakemaan aamupalaa sekä ostamaan tytöille puhelinliittymät. Iltapäivällä otettiin taxi Bondi Beachille, jossa meidän piti tavata uusi couch surfing host, kun vaihdettiin viime hetkellä paikkaa Blue Mountainsilta Bondille. Host feidasi meidät ja päädyttiin biitsille _painavien_ matkalaukkujen kanssa ilman majapaikkaa 7pm uudenvuoden aatonaattona, kun kaikki majapaikat ovat aivan täynnä. Just great.Tilanne kaikessa älyttömyydessään vain nauratti, mutta hiukan meinasi paniikki myös iskeä, varsinkin kun biitsillä oli tooosi kylmä. Tunnin kestäneen kuumeisen majapaikan etsinnän jälkeen saatiin iloisia uutisia, kun toinen couch surfing host (jonka NYE –bileisiin oltiin jo menossa) lupasi hätämajoittaa meidät seuraavaksi yöksi, vaikka asunto oli jo täynnä. Kaiken lisäksi meidän host Mark vielä haki meidät ja laukut Bondilta. Loppuilta hengailtiin asunnolla, tutustuttiin toisiin surffaajiin, jotka olivat kaikki saksalaisia tyttöjä, ja haettiin takeawayt lähithaista. Kämppä on mahtavalla paikalla, ikkunasta avautuu näkymä Harbour Bridgelle ja myös Mark vaikutti reilulta ja mukavalta hostilta. Mark on hostannut yli 600 ihmistä, ja luopui nytkin omasta huoneestaan, jotta saataisiin yöksi katto pään päälle. Lisäksi yhden yön majoitus vaihtui kolmen yön majoitukseen. Onneksi asioilla on tapana järjestyä! NYE:nä lähdettiin aamupäivästä kiertelemään lähiseutua. Kaikki paikat, joista oli näkymä sillalle ja oopperatalolle, alkoivat täyttyä jo aamusta asti ja ihmisiä oli järkyttävän paljon joka puolella. Oltiin todella onnellisia meidän näkymästä ja illan bileistä, ettei tarvinnut jonottaa monien muiden kanssa hyviä paikkoja aamusta asti. Illan bileet meni hyvin, paikalla oli paljon ulkomaalaisia, mutta myös Ausseja, ja välillä vierailtiin myös yläkerran bileissä. Kolmio alkoi käydä jossain vaiheessa ahtaaksi, varsinkin keskiyön lähestyessä kun paikalla oli lähemmäs 50 ihmistä. Odotettu show oli ihan uskomaton!! Vaikka en yleensä edes erityisemmin pidä ilotulituksista. Mahtava oli myös fiilis keskiyöllä vuoden vaihtuessa. Jos joku olisi vuosi sitten tähän aikaan sanonut, että olen  ensi vuodenvaihteessa kolmen ihanan ystävän kanssa Sydneyssä katsomassa parhaalta paikalta NYE:n kotibileistä ilotulituksia, olisin nauranut. Mutta täällä sitä ollaan, huikeeta! Vuoden ensimmäinen päivä vietettiin Bondi Beachilla auringosta nauttien ja nukkuen (lue: Bondi Rescuen hengenpelastajia kuolaten). Ei yhtään huonompi tapa aloittaa uusi vuosi! Meidän kalpeat vierailijat saivat  tosin poltettua itsensä aika lahjakkaasti, joten seuraavana parina päivänä ei taida olla rannalle asiaa…  :D
Uskomaton vuosi takana, ja toivottavasti paljon uusia kokemuksia, tuttavuuksia ja seikkailuja edessä myös vuonna 2014!! Hyvää uutta vuotta kaikille :)

-Juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti