tiistai 17. joulukuuta 2013

Dolphin Discover Cruise

Olimme jo kauan suunnitelleet risteilyä jossain lähialueella, kun huomasimme sopivan tarjouksen Whale1:lla ja päätimme bookata risteilyn pari viikkoa sitten torstaina. Päivälle oli luvattu kovaa tuulta ja ukkoskuuroja, joten saatiin jännittää aamuun asti onnistuisiko risteily ollenkaan, mutta meidän onneksi ukkoskuuro iski vasta myöhään illalla.

Risteily alkoi jo  11am, joten aamusiivouksen ja aamupalan jälkeen lähdimme jo hyvissä ajoin kävelemään Mooloolabaan. Lämmintä oli 30 astetta jo aamuyhdeksältä - täydellinen päivä viettää merellä, joskin aamulenkille oli vähän liikaa asteita :D
 
Olimme osanneet valita hyvän risteilyn, sillä heti aluksi kapteeni bongasi kaksi delfiiniä, joita seurasimme joelta merelle. Äiti- ja vauvadelfiini kiertelivät kauan aikaa venettä ja uskaltautuivat tutkimaan sitä välillä aika lähellekin. Kuvia emme edes yrittäneet ottaa, vaan keskityimme vain nauttimaan näkymästä :) Delfiinien lisäksi kohtasimme harvinaisen näyn, kun valtava kilpikonna oli eksynyt joelle kauas merestä, jossa kilpikonnat yleensä liikkuvat. Kuvaa ei ehditty ottamaan, mutta oli mahtava näky kun älyttömän iso kilpikonna uiskenteli hetken laivan vieressä, ennen kuin sukelsi veteen. Lisäksi pääsimme ruokkimaan pelikaaneja!
Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled Untitled
Yksi 2,5 tunnin pituisen risteilyn kohokodista budjettimatkaajille oli tietenkin lounas. Kasattiin lautaset täyteen ihania salaatteja ja leikkeleitä, nami! Hiukan hävetti suunnata lautasten kanssa takaisin pöytään, kun kaikkien miestenkin annokset kalpenivat meidän annosten rinnalla. Hups… :DUntitled Untitled Untitled Untitled
Odotimme, että paikalla olisi ollut lähinnä vain senioreja, mutta yllättäen mukana oli kaikenikäisiä vauvasta vaariin. Laivakaan ei ollut ihan pieni purkki, joten kova aallokko ei tuntunut merellä niin pahalta, ja muutenkin tilat olivat todella kivat. Risteilyn väsyttäminä emme jaksaneet jäädä Mooloolabaan pidempään, vaan kävelimme suoraan (okei, välillä pysähdyttiin karkkikaupassa) 5km takaisin, puolet matkasta rantaviivaa pitkin. Ihan älytöntä, että voi oikeasti kulkea monen kilometrin matkan rantaa pitkin melkein omalle etupihalle asti!

-Juulia

2 kommenttia:

  1. ihana postaus! onko teillä kummallakaan tytöillä instagrameja? jos on,niin mikä/mitkä ne on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ! :) meillä molemmilla on instagram, löydät nimillä lauranenn ja juuliaeveliinaa :)

      Poista